Plaatsbeschrijvingen

Een plaatsbeschrijving is een document waarin de staat van een woning of appartement wordt vastgesteld, als ook eventuele schade. Er zijn twee gevallen waarbij een plaatsbeschrijving noodzakelijk is:

  • bij de verhuur van een woning of appartement (locatieve plaatsbeschrijving)
  • bij werken aan een woning of appartement (constructieve plaatsbeschrijving)

Locatieve plaatsbeschrijving bij verhuur

Wanneer u een woning of appartement wenst te verhuren, moet u bij aanvang van de huurovereenkomst een document laten opstellen waarin de huidige staat van het gebouw wordt beschreven, alsook eventuele schade. Bij beëindiging van de overeenkomst wordt een staat van vergelijking opgesteld, waarin de actuele staat vergeleken wordt met de eerdere plaatsbeschrijving.

Een plaatsbeschrijving is voor beide partijen van essentieel belang. Het is in het belang van huurder en verhuurder dat de juiste persoon verantwoordelijk kan worden gesteld voor eventuele schade. Plaatsbeschrijvingen worden dan ook toegepast bij elke vorm van vastgoedverhuur, om mogelijke geschillen te voorkomen.

Constructieve plaatsbeschrijving bij werken

Wanneer u werken wenst uit te voeren aan uw woning of appartement, moet u bij aanvang van de werkzaamheden een document laten opstellen waarin de huidige staat van aanpalende panden wordt beschreven, alsook eventuele schade. Bij beëindiging van de werkzaamheden wordt een staat van vergelijking opgesteld, waarin de actuele staat vergeleken wordt met de eerdere plaatsbeschrijving.

Een plaatsbeschrijving is voor beide partijen van essentieel belang. Het is in het belang van de partij die werkzaamheden uitvoert en de aanpalende panden dat de juiste persoon verantwoordelijk kan worden gesteld voor eventuele schade. Ook hier kunnen latere discussies op deze manier makkelijk vermeden worden.

Volg ons op Facebook

WAAROM INSURE INVEST?

  • Kwaliteit. Regionale aannemers en leveranciers die er de hoogste standaarden opna houden.
  • Klantgerichtheid. Uw visie telt. Samen met onze klanten zoeken we naar de beste oplossingen.
  • Creativiteit. De ambitie om innovatieve projecten te verwezenlijken.

Insure Invest ( a brand of CGO bvba) is onderworpen aan de deontologische code van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars. Erkend Vastgoedmakelaar met BIV nr. 50.50.39 Land van toekenning is België. Adres BIV : Luxemburgstraat, 1dd6B, 1000 BRUSSEL. KB van 27 september 2006 tot goedkeuring van het reglement van plichtenleer van het BIV

Projectontwikkeling

Contact Info

Insure Invest
(A brand of CGO bvba)

P. Christiaensstraat 2/2
B-9290 Berlare

0499 75 80 61
info@insure-invest.be

BIV: 505039
BTW: BE 0893 467 394